EP bijscholing 2024

EP-bijscholing 2024

Deze cursus is voor iedere EP adviseur die voor 2024 zijn/haar volledige EP diploma heeft behaald.

Incompany

Al uw EP-adviseurs laten bijscholen? De incompany training is dan nog gunstiger. Bij BENGopleiding bieden we een voordelige incompany oplossing aan voor uw medewerkers waar ze "echt iets van opsteken".

€ 1850,-

tot 5 personen
incl. persoonsregistratie

€ 2650,-

tot 10 personen
incl. persoonsregistratie

€ 3200,-

tot 15 personen
incl. persoonsregistratie

€ 425,-

Als BENG-adviseur krijg je korting, zie de coupon in de online-leeromgeving.

Data en locaties:
* 29 januari 2024

* 18 maart 2024

* 3 juni 2024

Online-training Mét actieve dag op locatie

De EP-bijscholing volg je grotendeels online. Dat is makkelijk voor jouw, zodat je zelf je eigen tijd kunt indelen. Daarnaast kom je naar de klassikale dag, welke we actief inkleden en waar je de eindtoets maakt voor de verlenging van je vakbekwaamheid.

Online+klassikaal

Een groot deel van de bijscholing is online, dus van uit je eigen omgeving in eigen tijd te volgen. Daarnaast gaan we klassikaal het belangrijkste bespreken.

Veelgestelde vragen

Voor wie is de EP-bijscholing?

De EP-opfriscurus, ook wel EP-opfrisser of EP-bijscholing genoemd, is voor alle energieprestatieadviseurs welke in het voorgaande jaar hun EP-opleiding volledig hebben afgerond. Heb je deze nog niet gevolgd? Lees hier meer informatie over de volledige Basis BENGopleiding.

Wat wordt er behandeld tijdens deze EP-bijscholing?

Tijdens deze dag worden de belangrijkste wijzigingen op de protocollen doorgenomen en de meest gemaakte fouten volgens NTA8800.
Daarnaast hebben we nog volop tijd over om leuke dingen te doen.

Leuke dingen doen...?

Ja natuurlijk!
Tijdens de bijscholing moeten we een grote hoeveelheid stof verplicht behandelen. Bij BENGopleiding maken we echter ook tijd om leuke dingen met elkaar te doen!
In 2024 laten we je kennismaken met …

Waar wordt de EP-bijscholing gehouden?

De EP-bijscholing wordt hybride aangeboden. Deels online en deels klassikaal. Omdat wij het opsplitsen heb je bij de BENGopleiding tijd om ook eigen situaties met andere deelnemers door te nemen.

Naast de verplichte theorie is er de mogelijkheid om ook een ‘Training on the Job’ te volgen. Zie hiervoor de pagina van praktijktraining.

Tijdens de Training-on-the-job gaan we letterlijk een woning/gebouw opnemen en uitwerken waarbij vele details komen kijken en alles ter discussie kan komen.
Een must voor de starter én verhelderend voor de actieve adviseur.

Waarom moet ik de EP-bijscholing volgen?

Iedere EP-adviseur moet jaarlijks de bijscholing volgen, om zijn vakbekwaamheid te behouden. Dit is besloten in de NTA 8800:2022 norm. Dit geldt dus voor alle Energieprestatieadviseurs (EPA) zoals: EP-W/B, EP-W/D, EP-U/B, EP-U/D. Welke vakbekwaamheid je ook hebt, je hoeft de EP-bijscholing slechts 1 keer per jaar te volgen.
Dat doe je voor het hoogst behaalde niveau.

Wanneer moet ik de EP-bijscholing volgen?

Als je voor 1-1-2024 je EP-diploma hebt behaald, dan moet je voor 1 juli 2024 aan de EP-bijscholing hebben deelgenomen. De cursussen starten vanaf 1 januari 2024.

Wat zijn de kosten voor de EP-bijscholing?

De EP-bijscholing is deels online én een dagtraining, deze kost € 425,- excl. btw per EP-adviseur. (EP-W/EP-U)
Dit is incl. de afdracht voor de registratie van je vakbekwaamheid en de bijdrage aan ISSO, Install-Q én KEGO.

Kan ik korting krijgen voor het volgen van de training?

Als je reeds een BENG-adviseur bent, dan krijg je korting. BENG-adviseur ben je als je de opleiding bij BENGopleiding.nl hebt gevolgd. Je krijgt € 25,- korting op de aanschafprijs. De kortingscode vindt je in de online-leeromgeving bij EP-bijscholing.

Moet er een examen of toets worden gemaakt tijdens de EP-bijscholing?

Nee, wel moet je na afloop van de cursus laten zien dat je kennis hebt van de stof, dit gebeurd door middel van een online-vragenlijst. Deze vragenlijst vul je zelf online in en wordt door ISSO gecontroleerd. Er hangt geen beoordeling aan, dus van een echte toets kunnen we niet spreken. Zie het als een vakinhoudelijke enquête. Met het maken van deze vragenlijst wordt jou vakbekwaamheid weer een jaar verlengd.

Waar kan ik me inschrijven voor de EP-bijscholing?

Schrijf jezelf in voor één van de data.
De data staan in blauwe tekst vermeld rechts bovenaan op deze pagina.
Voor incompany-trainingen kunt u contact opnemen per mail, zodat we de datum kunnen afstemmen.

Hoelang duurt deze EP-bijscholing?

De EP-bijscholing is een training van in totaal een volledige dag. Voorafgaand aan deze dag neem je in eigentijd een programma door in onze online-leeromgeving. Zo hebben we op de dag zelf meer tijd over voor leuke dingen! De online-voorbereiding duurt ca. 2,5 uur en hoeft niet in één keer aansluitend afgerond te worden.

Iedereen mag zelf bepalen wanneer hij/zij deze bijscholing volgt.
De enige verplichtingen die je met jezelf aangaat is dat je aanwezig bent op geplande data voor het gezamenlijke deel en dat je voor 1 juli 2023 de eindvragen tijdens de klassikale dag hebt gemaakt.

Voorafgaand hieraan moet je wel de gehele videotraining hebben doorlopen alvorens we je toegang mogen geven tot de eindvragen. Deze eindvragen zorgen voor de registratie van je vakbekwaamheid.

Is de dagtraining incl. lunch?


Ja, tijdens de klassikale dag zorgen wij voor de broodjeslunch op locatie. Tevens is er voldoende versnapering tussendoor. Bij de online-training mag je zelf een heerlijk broodje verzorgen. Boekt u een incompany voor meerdere collega’s, ook dan verzorgt u de lunch zelf.

Waarvan profiteer nog meer als ik de cursus heb gevolgd?

Als je de EP-bijscholing bij BENGopleiding volgt, dan ontvang je automatisch een jaarabonnement op het BENG-platform. Op dit BENG-platform sta je in contact met honderden andere EP adviseurs en kun je 24/7 met elkaar communiceren over vragen en moeilijke situaties waar je even hulp bij nodig hebt.
Ook kun je terug kijken naar alle vragen en antwoorden die reeds al zijn gesteld bij de verschillende onderwerpen van de ISSO 75.1/82.1 en BRL9500.

Zit er ook een nieuw ISSO-protocol bij de bijscholing?

Per 1-1-2024 komt de 6e druk van de ISSO-publicatie 82.1 en 75.1 uit.

Als je de EP-bijscholing bij BENGopleiding volgt, dan worden de wijzigingen en veel gemaakte fouten doorgenomen.
Een extra ISSO-publicatie kan eventueel wel tegen meerkosten worden besteld bij het opgeven voor de EP-bijscholing.

Ik ben EP-UD adviseur, hoeveel EP-bijscholingsdagen moet ik dan volgen?

Je volgt dan 1 x de EP bijscholing.
In totaal zijn er vier typen energieprestatieadviseurs. Toch volg je als adviseurs allemaal eenmaal de EP-bijscholing.
Het is dus niet zo dat je voor Woning, Utiliteit, Basis én Detail 4x de EP bijscholing moet volgen.
Het gaat er om dat iedere energieprestatieadviseur jaarlijks 1x een EP bijscholingscursus volgt.
Je volgt de EP-bijscholing voor woningen óf voor utiliteitsgebouwen, net waarvoor je vakbekwaamheid wilt behouden.
Bij utiliteit heb je tevens de vakbekwaamheid voor woningen.

Welke EP-bijscholing moet ik volgen?

Je bent EP-adviseur voor bestaande woningen:  EP-WB Bijscholing
Je bent EP-adviseur voor Nieuwbouw woningen:  EP-WD Bijscholing
Je bent EP-adviseur voor bestaande utiliteit:  EP-UB Bijscholing
Je bent EP-adviseur voor nieuwbouw utiliteit:  EP-UD Bijscholing
Je bent EP-adviseur voor bestaande utiliteit én nieuwbouw woningen: 
 EP-UD Bijscholing
Tijdens de bijscholing wordt de basis methode uitgelegd en zijn er enkele thema’s die specifiek voor de detailmethode worden belicht.

Hoe weet ik dat ik bij BENGopleiding aan het juiste adres ben?

BENGopleiding is door Install-Q geaccrediteerd voor het geven van de EP -bijscholing. Doordat wij deze accreditatie hebben ontvangen weet jij dat je bij ons aan het goede adres bent.

Moet ik mezelf voorbereiden op de cursus?

Ja én Nee
Een speciale voorbereiding is als het goed is niet nodig, omdat je actief in je vak bezig bent.
Wel kun je na opgave al starten met het doornemen van de videotrainingen. De videotrainingen moeten doorlopen worden en bij de klassikale bijeenkomst moet je aanwezig zijn geweest, alvorens we je mogen toelaten tot de eindvragen waarmee de verlenging van je vakbekwaamheid wordt geborgd.

Wie registreert er dat ik de cursus heb gevolgd en zo mijn vakbekwaamheid behoud?

Als je de EP-bijscholing bij de BENGopleiding volgt, dan verzorgen wij de registratie van je vakbekwaamheid. Je hebt er zelf dus geen omkijken meer naar! De kosten voor registratie zijn inbegrepen in de cursuskosten van deze EP-bijscholing.

Welke gegevens worden er van mij geregistreerd, waarvoor?

Als je de EP-bijscholing volgt moeten er enkele gegevens van je geregistreerd worden. Dit is om je op persoonlijk niveau toegang te geven tot de Toets-omgeving waar ISSO gebruik van maakt.
Je vakbekwaamheid wordt immers daarmee verlengd na het volgen van de EP-bijscholing. Dit komt dan weer tot uiting in het overzicht van Centraal Register Techniek. De gegevens die nodig zijn worden na aanmelding van je gevraagd.