Logo BENGopleiding

EP-opfriscursus

Energieprestatie opfrisser 2022

EP-opfriscursus 2022

Deze cursus is voor iedere EP adviseur die voor 2022 zijn/haar volledige EP diploma heeft behaald.

Incompany

Bent u met een groter gezelschap? Boek dan een incompany training. Bij BENGopleiding bieden we een voordelige incompany oplossing aan voor uw medewerkers waar ze "echt iets van opsteken". Investering bedraagt €3200,- (max 15 personen)

Behoud je vakbekwaamheid als EP-adviseur, meld je nu aan voor de EP-opfrisser

Na het volgen van deze EP opfriscursus behoud je als EP-adviseur je vakbekwaamheid.

Sinds 2021 is de NTA 8800 en de aangepaste BRL9500 in werking getreden. Een geheel nieuwe methode, waarbij intussen al veel wijzigingen zijn doorgevoerd. Om te zorgen dat de EP adviseurs op de hoogte zijn van alle wijzigingen, is er bepaald (in de NTA 8800:2022 norm) dat alle EP adviseurs jaarlijks een opfriscursus moeten volgen. In 2022 betekent dit dat je de cursus vóór 1 oktober afgerond moet hebben om je vakbekwaamheid te behouden. BENGopleiding geeft deze EP opfrisser voor jou.
Wil jij je vakbekwaamheid behouden? Schrijf je dan nu in voor de EP opfriscursus bij BENGopleiding! Korting Heb je de opleiding bij BENG-opleiding gevolgd, dan ben je een BENG-adviseur en ontvang je hierop €25,- korting. Kijk in de online-leeromgeving voor de kortingscode.

Meld je nu aan en behoud je vakbekwaamheid

345,-

Als BENG-adviseur krijg je €25,- korting

Dag-training

Aanmelden

September – 8, 13

Klik voor inschrijven

Aanmelden Incompany

Klik hier voor data in Jul, Aug of Sep

Klik voor inschrijven incompany

Veelgestelde vragen

Voor wie is de EP-opfriscursus?

De EP-opfriscurus, ook wel EP-opfrisser of EPA-opfrisser genoemd, is voor alle energieprestatieadviseurs welke in het voorgaande jaar hun EP-opleiding volledig hebben afgerond. Heb je deze nog niet gevolgd? Lees hier meer informatie over de volledige Basis BENGopleiding.

Wat wordt er behandeld tijdens deze EP-opfriscursus?

Tijdens deze dag worden de belangrijkste wijzigingen op de protocollen doorgenomen en de meest gemaakte fouten volgens NTA8800.

Waar wordt de EP-opfriscursus gehouden?

De EP opfriscursus wordt online aangeboden. Het betreft het verplichte theorie gedeelte.
Naast de verplichte theorie is er de mogelijkheid om ook een ‘Training on the Job’ te volgen. Zie de agenda voor de beschikbare data.
Tijdens de Training-on-the-job gaan we letterlijk een woning/gebouw opnemen en uitwerken waarbij vele details komen kijken en alles ter discussie kan komen.

Waarom moet ik de EP-opfriscursus volgen?

Iedere EP-adviseur moet jaarlijks de cursus volgen, om zijn vakbekwaamheid te behouden. Dit is besloten in de NTA 8800:2022 norm. Dit geldt dus voor alle Energieprestatieadviseurs (EPA) zoals: EP-W/B, EP-W/D, EP-U/B, EP-U/D. Welke vakbekwaamheid je ook hebt, je hoeft de energieprestatiecursus slechts 1 keer per jaar te volgen.
Dat doe je voor het hoogst behaalde niveau.

Wanneer moet ik de EP-opfriscursus volgen?

Als je voor 2022 je EP-diploma hebt behaald, dan moet je voor 1 oktober 2022 aan de EP-opfriscursus hebben deelgenomen. De cursussen starten vanaf 1 april 2022.

Wat zijn de kosten voor de EP-opfriscursus?

De EP opfrisser is een dagtraining en kost € 345,- excl. btw per EP-adviseur. Dit is incl. de afdracht voor de registratie van je vakbekwaamheid en de bijdrage aan ISSO, Install-Q en KEGO.

Kan ik korting krijgen voor het volgen van de training?

Als je reeds een BENG-adviseur bent, dan krijg je €25,- korting. BENG-adviseur ben je als je de opleiding bij BENGopleiding.nl hebt gevolgd. Je betaald dan geen € 345,- maar € 320,00 excl. btw. De kortingscode vindt je in de online-leeromgeving bij EP-opfrisser.

Moet er een examen of toets worden gemaakt tijdens de EP-opfriscursus?

Nee, wel moet je na afloop van de cursus laten zien dat je kennis hebt van de stof, dit gebeurd door middel van een vragenlijst. Deze vragenlijst vul je zelf online in en wordt door ISSO gecontroleerd. Er hangt geen beoordeling aan, dus van een toets kunnen we niet spreken.

Waar kan ik mezelf inschrijven voor de EP-opfriscursus?

Schrijf jezelf in voor één van de data.
De data staan in blauwe tekst vermeld rechtsbovenaan op deze pagina.
Zie tevens de agenda voor beschikbare data.

Locatie maakt niet uit want we kunnen dit geheel online organiseren.
Hierdoor houden we meer effectieve tijd over en werken we mee aan de besparing van het brandstofverbruik.

Hoelang duurt deze EP-opfrisser?

De EP-opfrisser is een training van in totaal een volledige dag.
Iedereen mag zelf bepalen hoe je deze doorloopt.
De enige twee verplichtingen die je met jezelf aangaat is dat je aanwezig bent op geplande data voor het gezamenlijke deel en dat je voor 1 oktober de eindvragen hebt afgerond.

Wel moet je de gehele videotraining hebben doorlopen alvorens we je toegang mogen geven tot de eindvragen welke zorgen voor behoud van vakbekwaamheid. Advies is om de video training al te volgen alvorens we de klassikale dag hebben op de datum waar je je voor op hebt gegeven.

Is de dagtraining incl. lunch?

Bij de online-training mag je zelf een broodje verzorgen.
Het kan zijn dat we eind dit jaar nog EP-opfrissers op locatie aanbieden. Mocht je een EP-opfrisser boeken op locatie Ja, dan verzorgen wij een lunch en voldoende versnapering tussendoor. Boekt u een incompany, dan verzorgt u deze zelf.

Waarvan profiteer nog meer als ik de cursus heb gevolgd?

Als je de opfrisser bij BENGopleiding volgt, dan ontvang je automatisch een jaarabonnement op het BENG-platform. Op dit BENG-platform sta je in contact met honderden andere EP adviseurs en kun je 24/7 met elkaar communiceren over vragen en moeilijke situaties waar je even hulp bij nodig hebt.
Ook kun je terug kijken naar alle vragen en antwoorden die reeds al zijn gesteld bij de verschillende onderwerpen van de ISSO 75.1/82.1 en BRL9500.

Ik ben EP-UD adviseur, hoeveel EP-opfrissers moet ik dan volgen?

Je volgt dan 1 x de EP opfriscursus.
In totaal zijn er vier typen energieprestatieadviseurs. Toch volg je als adviseurs allemaal eenmaal de EP-opfriscursus. Het is dus niet zo dat je voor Woning, Utiliteit, Basis én Detail 4x de EP opfrisser moet volgen. Het gaat er om dat iedere energieprestatieadviseur jaarlijks 1x een EP cursus volgt.
Je volgt de EP-opfrissen voor woningen óf voor utiliteitsgebouwen, net waarvoor je vakbekwaamheid wilt behouden.

Wie registreert er dat ik de cursus heb gevolgd en zo mijn vakbekwaamheid behoud?

Als je de EP opfriscursus bij de BENGopleiding volgt, dan verzorgen wij de registratie van je vakbekwaamheid. Je hebt er zelf dus geen omkijken meer naar! De kosten voor registratie zijn inbegrepen in de cursuskosten van deze EP opfriscursus.

Hoe weet ik dat ik bij BENGopleiding aan het juiste adres ben?

BENGopleiding is door Install-Q geaccrediteerd voor het geven van de EP opfrisser. Doordat wij deze accreditatie hebben ontvangen weet jij dat je bij ons aan het goede adres bent.

Moet ik mezelf voorbereiden op de cursus?

Ja én Nee
Een speciale voorbereiding is als het goed is niet nodig, omdat je actief in je vak bezig bent.
Wel kun je na opgave al starten met het doornemen van de videotrainingen. De videotrainingen moeten doorlopen worden en bij de Online bijeenkomst moet je aanwezig zijn geweest, alvorens we je mogen toelaten tot de eindvragen waarmee de verlenging van je vakbekwaamheid wordt geborgd.