Maatwerkadvies woningen

Geschikt voor

EP-adviseurs die energiebesparende maatregelen willen adviseren

Contact

info@bengopleiding.nl

Docent

Adviseur, Auditor en Trainer
Arnold Michiels

BENGadviseurs vinden een kortingcode van -€25,- in de online-leeromgeving voor vervolg trainingen. Zij betalen slechts € 675,- voor MWA-W

Investering

De investering voor deze training maatwerkadvies woningen is €700,- excl. btw.

De investering voor deze training maatwerkadvies woningen + utiliteit is €875,- excl. btw.

 • Online-leeromgeving
 • Begeleidingstraject
 • 14 mnd Forumtoegang
 • 1 online live-dag
 • 1 praktijkdag
 • Digitale ISSO publicatie 82.2 (+75.2) tijdens de training
 • Uitgebreide oefenvragen
 • Praktische oefeningen
 • Diverse casussen
 • Examentraining
 • Gebruik database

Om maatwerkadviseur woningen te worden moet je EP-W of EP-U adviseur zijn.
Om maatwerkadviseur utiliteit te worden moet je EP-U adviseur zijn.
Een EP-U adviseur mag wel examen afleggen voor woningen, maar een EP-W adviseur mag geen examen afleggen voor utiliteitsgebouwen.

Je moet bouwkundige constructies, en technische installaties kunnen herkennen, daarnaast moet je o.a. bouwtekeningen kunnen lezen en het verschil weten tussen diverse bouwmethodes. Eigenlijk is dit al nodig voor een EP-adviseur, maar bij maatwerkadvies echt noodzakelijk. Wanneer je hier nog onvoldoende kennis van hebt, adviseren we je de vooropleiding bouwkunde en vooropleiding installatie-techniek.

Tijdens de training gaan we kijken welke verbetermogelijkheden er zijn op bestaande situaties.

Wanneer u via deze website uzelf aanmeld voor de opleiding ontvangt u direct de inlogcode en kunt u aansluitend starten in de online-leeromgeving.

Wanneer je start mag je je eigen tempo bepalen tot je examen. Voor de opleiding maatwerkadvies woningen kun je rekening houden met een studiebelasting van ca. 60 uur.

Sommige deelnemers plannen er twee aaneengesloten weken voor in en gaan aansluitend op examen, andere doen het op het gemak en doen er langer over. Om je wel een termijn te stellen, geven we aan dat je 14 maanden toegang hebt tot de online-leeromgeving.

Je krijgt 14 maanden toegang tot het online BENG-platform van BENGopleiding. Je kunt hier vragen stellen, antwoorden geven én overleggen met andere cursisten. In de uitgebreide database vind je uitgebreide informatie over de diverse modules.

Daarnaast blijven wij ook beschikbaar.
Mocht je vastlopen, zijn wij bereikbaar om je weer vlotte trekken. Je stuurt ons een mail met je concrete vraagstelling. Daarna reageren we door een antwoord te geven, even te bellen met elkaar of door een Online-meeting in te plannen.
.. lekker persoonlijk..

Ja, je start in de online-leeromgeving. Wanneer je deze hebt doorlopen, zien we elkaar bij de klassikale online-class-dag. Dit is een live-bijeenkomst. Je ontvangt de inlog hiervan bij het aanmelden. In de agenda op de website kun je kiezen welke data jij erbij wilt zijn. Aansluitend organiseren we ook praktijkdag om de materialen in de hand te nemen en om gericht te kunnen adviseren.

De praktijkdagen organiseren we om met elkaar te kunnen oefen in het echt. De praktijk is immers de beste leerschool. Deze dagen organiseren we centraal in het land, zodat er altijd wel een locatie in je omgeving is. Deze dag leggen we uit hoe je te werk gaat bij de keuze tot verbeteradvies. Daarna mag je zelf een advies gaan opstellen. Zo is deze praktijkdag meteen een oefenopdracht voor als je klaar bent met je examen. Wij ervaren dat mensen die praktijkdagen volgen betere examens maken, dan mensen die alleen uit het boek leren.

We geven de praktijk-dag op een speciale locatie: in Rotterdam en Tiel. Dat doen we bewust op deze locatie, omdat hier de praktijk tot leven komt.
Echt de moeite waard voor bespaaradviezen!
(Goed aan te rijden en gratis parkeren)

Het examen is niet inbegrepen bij de opleiding. Examens dienen afzonderlijk geboekt te worden bij een van de exameninstituten.

* Ga pas op examen als je de gehele methode begrijpt en in de vingers hebt.
* EP-W adviseurs mogen enkel voor Maatwerkadvies woningen op examen.
* EP-U adviseurs mogen kiezen voor examen maatwerkadvies woningen en/of maatwerkadvies utiliteitsgebouwen. Bij het behalen van Examen maatwerkadviseur utiliteitsgebouwen mag een EP-U adviseur met MWA-U ook maatwerk voor woningen opnemen.

De eerste dag is een online-lesdag waarbij we de basistheorie gaan doornemen. De tweede dag staat echt in het teken van praktijk, waarbij we actief aan de slag gaan op een praktijklocatie.